Tim en Taco vinden een schelpenschat

Tim en Taco hangen schuin voorover in de wind. Tegen de storm in loopt het zwaar over het strand. Zand striemt hun benen en gezicht. Ze moeten naar beneden kijken om het niet in hun ogen te krijgen. Witte schuimvlokken vliegen voorbij. De golven van de branding maken zo’n oorverdovend lawaai dat ze elkaar nauwelijks verstaan.

‘Naar de vloedlijn!’ schreeuwt Tim. Hij wijst met zijn hoofd. ‘Daar is het zand natter. Stuift minder.’

Tim en Taco doen mee aan de wedstrijd Maak je eigen schelpenmuseum. Morgen moeten ze hun mini-schelpenmuseum opbouwen in de Natuurschuur van Staatsbosbeheer op Terschelling. Maar eerst willen ze nog een paar bijzondere schelpen vinden: een noordhoren en een noordkromp. De meeste kans hebben ze aan de onbewoonde oostkant van het eiland. Na een lange tocht komen ze in de buurt van het drenkelingenhuisje. En dan vinden ze iets héél bijzonders!

Hun vondst krijgt echter grote gevolgen. Twee mannen hebben wel érg veel belangstelling voor hun schelpenschat… Is die schat nog wel veilig in hun tent? Gelukkig krijgen ze hulp van Gerrit, de schelpenkenner van het eiland.

Tim en Taco vinden een schelpenschat (8+) is een spannend detective-achtig verhaal met leuke weetjes over schelpen verzamelen.

Het is het zevende boek over Tim en Taco en hun vrienden. In elk boek zijn ze iets ouder, maar je kunt de boeken prima afzonderlijk van elkaar lezen.

Klik hier voor de kleurplaat van de schelpenplank bij de tent van Tim en Taco.

 

In de Natuurschuur van Staatsbosbeheer op Terschelling zijn prachtige mini-schelpenmuseums gemaakt!
   
 Op de natuurcamping van Tim en Taco werden ook mooie schelpenmuseums gemaakt!​