Nieuwe uitgave Tim en Taco

Zojuist verschenen: Het grote boek van Tim en Taco, een kloeke paperback met de vier Tim en Taco-boeken die in de stad spelen: De kinderen van de binnentuin, Het nieuwe skateboard, Knikkerkampioen! en Minke springt.

In deze vier boeken beleven Tim en Taco spannende avonturen, samen met de andere kinderen van de binnentuin. Ze bouwen hutten, ze voetballen, knikkeren, skateboarden, doen verstoppertje en spelen riddertje. Ze kunnen hevig ruzie maken, maar als het menens wordt, komen ze ook voor elkaar op.
Dyslectische Heleen is een kei in toneel en acrobatiek. Tim speelt een selectiewedstrijd voor Ajax maar raakt geblesseerd. Taco weet hoe je wint met knikkeren. Minke wil dolgraag op paardrijles, maar haar ouders kunnen dat niet betalen. Samen met Tim en Taco bedenkt ze een plan waardoor het toch lukt.
Ook helpen ze hun grote buurjongen Peter die aan drugs verslaafd is en niet tegen zijn drugsvrienden op kan.

De eerste drie boeken spelen zich in één schooljaar af. Tim en Taco zijn dan acht, Minke en Nina zeven, Heleen tien en Jan-Willem elf. In Minke springt zijn de zes kinderen een jaar ouder.

Het boek past uitstekend in het thema van de Kinderboekenweek 2018: Vriendschap.

Lieke van Duin: Het grote boek van Tim en Taco, illustraties Harmen van Straaten, 376 p., Mozaïek Junior, ISBN 9789023955085, 7-12 jaar, € 15,-