Tim en Taco redden een zeehond

timtaco5_120812_114545Tim en Taco kamperen op een natuurcamping op Terschelling. Als ze hun vrienden hebben uitgezwaaid in de haven, voelen ze zich een beetje verloren. Maar dan vinden ze een huilertje op een zandplaat op het wad!
Samen met Hessel, de zeehondenman van het eiland, geven ze het uitgehongerde zeehondje eerste hulp en brengen ze het naar de Zeehondencrèche in Pieterburen.
Tim en Taco willen hun zeehondje dolgraag adopteren. Want dan mogen ze het een naam geven en mogen ze mee als het weer vrijgelaten wordt in zee! Adopteren kost wel veel geld. Ze willen dat bij elkaar krijgen door een actie op school te houden. Maar als ze weer op school zijn, blijkt groep zeven al een ander actieplan te hebben… Tim en Taco krijgen er zelfs ruzie over!
Wat nu? Valt het mooie plan van Tim en Taco nu in duigen? Kunnen ze nu niet mee hun zeehondje vrijlaten? Gelukkig zijn de kinderen uit de binnentuin waar Tim en Taco wonen er ook nog! Samen bedenken ze een oplossing.

Tim en Taco redden een zeehond is het vervolg op Tim en Taco op Terschelling maar je kunt het ook los hiervan lezen. Voorlezen vanaf 6 jaar; zelf lezen vanaf 8 jaar.

Bij het boek hoort ook weer een kleurplaat, gemaakt door Eke van Mansvelt, in samenwerking met Natuurmuseum Terschelling en Zeehondencrèche Lenie ’t Hart in Pieterburen.
Deze is te vinden op de pagina Kleurplaten &werktekeningen…

Uit de pers:

‘Vlot geschreven, interessant en realistisch verhaal over zeehonden redden, vriendschap en scheiden.’ – Wendy Buenen

Huilertje op strand

Eerste hulp bij zeehonden met Hessel

Huilertje gaat in een grote mand naar de zeehondenopvang

Huilertje wordt gevoed in Pieterburen

Na een tijdje mag de kleine zeehond in het kleine badje

De zeehond is nu genoeg aangesterkt om weer uitgezet te worden

Daar gaat hij! 1

Daar gaat hij! 2

Daar gaat hij! 3

Daar gaat hij! 4

Daar gaat hij – eindelijk thuis!

Het eerste exemplaar van het boek was voor Hessel, hier met zijn vrouw.

Zeehondenredder Hessel van Terschelling was een mooi mens. Hij overleed in februari 2017.